torstai 27. elokuuta 2015

Oppimistehtävä 4

Tehtävänämme oli toteuttaa edellisessä oppimistehtävässä suunniteltu Facebook -ryhmä "Toimintaterapeuttien hätäapu". Ylläolevasta videosta voi katsoa ryhmän luomisprosessin. Ensiksi toisen meistä täytyi kirjautua Facebookiin ja luoda ryhmä "Luo uusi ryhmä" -painikkeesta, jonka jälkeen ryhmälle luotiin nimi, lisättiin jäseniä ja määriteltiin yksityisyysasetukset. Tämän jälkeen kirjoitimme ryhmälle kuvauksen, josta käy ilmi, mitä varten ryhmä on perustettu ja kuinka siihen pääsee jäseneksi sekä mitä ryhmässä keskustellessa tulisi ottaa huomioon.

 
Yllä toteutuksen esittelyvideo.

Meidän tuli myös tutustua toiseen toteutukseen. Tutustuin Päiväkoti Pulinat -Facebookryhmän toteutukseen (https://noorabarria.wordpress.com/2015/07/09/tehtava-4-some-palvelun-toteutus/). Mielestäni esittelyvideo oli selkeä ja siinä oli käyty kaikki tarvittavat läpi. Ohjeistus myös sopi hyvin kohderyhmälle (lasten vanhemmat). Selostus olisi voinut selkeyttää ohjeistusta vielä enemmän.

Lopuksi meidän tuli miettiä, miten voimme jatkossa hyödyntää sosiaalista mediaa tehtävissämme omalla työalallamme. Kuten olen jo aiemmin pohtinut, työtäni toimintaterapeuttina säätelee pitkälle salassapito- ja vaitiolovelvollisuus. Koska tuleva työni on asiakkaiden parissa, en näe sosiaalisen median käyttöä heidän kanssaan kovinkaan isona osana työtäni. Sosiaalinen media sopii paremmin esim. tiedonhakuun ja -antoon (kollegiaalinen tuki) sekä esimerkiksi oman työni markkinoimiseen. Toki asiakkaiden ohjaaminen sosiaalisen median käytössä voi olla osa työnkuvaani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti